Pazar, Nisan 30, 2006

Annemin Patatesli Rulo Böreği



Malzemeler

2 adet yufka
3 çorba kaşığı tereyağ
4 patates
Yarım bardak süt
2 çorba kaşığı yoğurt
1 fincan sıvı yağ
1 yumurta
1 yumurta sarısı (üstü için)
1 su bardağı rende kaşar
1 demet dereotu
Tuz-karabiber

Yapılışı

Yufkalardan birini tezgaha yayın. Üzerine eritilmiş ılınmış tereyağını her tarafına eşit dağılacak şekilde sürün. 2. yufkayı üzerine yayın.
Patatesleri haşlayıp, süt, yoğurt, sıvı yağ, yumurta, kıyılmış dereotu, tuz ve karabiber ile ezin.
Elde ettiğiniz karışımı yufkaların üzerine yayın ve sıkıca rulo yapın.
Daha sonra bu uzunca ruloyu ortadan 2'ye bölün ve streç folyoya sararak 2 saat buzlukta bekletein. Daha sonra buzdolabınızın alt rafına indirip 1 gece bekletin.

Ertesi gün 3 parmak ininde kesip dilimleyin ve üzerine yumurta sarısı sürüp 200 derecede ısıtılmış fırına sürün. Üstü pembeleşmeye başladığında kaşar rendesini serpip, kaşarlar eriyip hafif kızarana kadar pişirin.
(Ben böreği 3 gün önceden hazırladığım için buzluktan çıkarır çıkarmaz bütün halde hemen fırına sürdüm. Piştikten sonra dilimleyip öyle servis yaptım)

1 Comments:

At 10/2/07 03:26, Blogger siran said...

Bu jemee cok beendim nezetli gerundi ve cok kibar mutlaka japagam. Tesekur ederim sizin fikirin icin Benim blogum
http://siran-onik.blogspot.com/

 

Yorum Gönder

<< Home